Valentin-napi / romantikus számfestők – A tökéletes ajándék!

Romantika, szerelem, vonzódás. Megannyi híres festő kedvenc témája, és most Valentin-nap alkalmából te is megfestheted ezen kategóriákba tartozó képeket!

A csomagban minden szükséges tartozékot megtalálsz: minőségi hófehér vászon, festékek, ecsetek, keretre feszítve, vagy keret nélkül.

🔽Görgess le és találd meg a Festede valentin-napi / romantikus számfestők közül a kedvencedet! 🎨

Valentin-napi / romantikus számfestők – meghitt, közös elfoglaltság pároknak!

Ez a nap a szeretet ünnepe, amelyet világszerte február 14-én ünneplünk. Bár széles körben ismert és népszerű, az eredete nem teljesen tisztázott, és több történet és legendák fonódtak köré.

Az egyik legelterjedtebb legenda arról szól, hogy egy Szentről nevezték el, aki egy keresztény püspök volt az 3. században Rómában. A történet szerint a férfi titokban házasságot kötött a római katonák számára, akiket az uralkodó által kitűzött házassági tilalom miatt nem engedtek megházasodni. Ő segített a szerelmes pároknak összeházasodni, amiért később halálra ítélték. A végzetes nap február 14-e lett, és azóta az ünnep a Szent emlékét őrzi.

Eredete

Egy másik népszerű elmélet szerint eredete az ókori római Lupercalia ünnepre vezethető vissza. Ez a pogány ünnep a termékenységgel, a szerelemmel és a férfi-női kapcsolatokkal volt összefüggésben. Az ünnep során a fiatalok sorsolással párokat alkottak, akik az ünnep végén együtt ünnepeltek, és gyakran kapcsolatot alakítottak ki.

A középkorban ez az ünnep népszerű lett a szerelmesek között, akik apró ajándékokat és üzeneteket cseréltek egymással. Az angol költők és írók, mint például Geoffrey Chaucer és William Shakespeare is hozzájárultak a hagyomány ábrándos jellegének elterjedéséhez. Az ünnep fokozatosan népszerűvé vált Európában és az Egyesült Államokban, és az 19. században már széles körben ünnepelték a szerelmesek között.

Manapság a szeretet, az ajándékozás és a szerelmi üzenetek kifejezésének ideje. Az emberek virágokat, csokoládét, ékszereket és egyéb ajándékokat adnak egymásnak, és ábrándos randevúkkal ünneplik az eseményt. Továbbá, az ünnep már nemcsak a párkapcsolatokra korlátozódik, hanem a barátságot és a családot is ünnepli, amikor szeretetteljes üzeneteket és ajándékokat cserélnek egymással.

Bár a szerelem napjának eredete homályos lehet, az ünnep továbbra is a szeretet, az összetartozás és a meghittség ünnepe marad, amely lehetőséget nyújt arra, hogy fejezzük ki érzelmeinket és megbecsülésünket azok iránt, akiket szeretünk.

Magyarországon való elterjedése

Magyarországon e nap a szerelem, a szeretet és a párkapcsolatok ünnepeként ismert. Az emberek gyakran megajándékozzák egymást virágokkal, csokoládéval, ékszerekkel vagy más kisebb ajándékokkal. Az ünnep a szerelmesek közötti romantikus hangulatot erősíti, és lehetőséget ad arra, hogy kifejezzék szeretetüket és megbecsülésüket egymás iránt.

A magyarországi üzletek, virágüzletek és cukrászdák is kihasználják, és különleges ajánlatokkal, dekorációkkal és tematikus termékekkel várják az ünneplőket. Az emberek gyakran foglalnak asztalt vacsorákra, vagy éppen különleges programokat szerveznek a szeretteikkel közösen.

A magyar emberek közötti szeretet és kapcsolatok ünneplésére használják, és az ünnep lehetőséget ad arra, hogy kicsit elmerüljenek az ábránd és a szeretet világában. Nemcsak a párkapcsolatokra, hanem a barátságokra és a családtagokra is összpontosíthatunk, és megmutathatjuk nekik, mennyire fontosak vagyunk.

Magyarországon a Valentin napot általában pozitívan fogadják, és az ünnep egyre inkább elterjed és beágyazódik a kulturális események és hagyományok közé. Az emberek szívesen vesznek részt az ünneplésben, és kihasználják az alkalmat, hogy szeretteiknek különleges meglepetéseket szerezzenek.

1–21 termék, összesen 54 db