Afrika számfestők – ha valami igazán szépre vágysz!

Az Afrika számfestők segítségével elhoztuk neked a kontinens legszebb tájait, nevezetességeit.
Fesd meg a szavannát, maszáj falut, a színes házakat, vagy a jellegzetes állatokat.
Tudtad, hogy itt él a világ legygyorsabb, legnagyobb és legmagasabb szárazföldi állata is?

A festés élménye mindenkié! Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott, a készletben mindent megtalálsz, ami a számfestéshez szükséges!

🔽 Görgess le és válaszd ki kedvenc festményededet! 🎨

Afrika számfestők – a tökéletes ajándék minden korosztály számára!

A kontinens számos érdekes vonással rendelkezik, amelyek gazdag történelmet, kultúrát és természeti jelenségeket tükröznek.

Íme néhány érdekesség a kontinensről:

Méret és lakosság: A kontinens a Föld második legnagyobb kontinense az Ázsiát követően. Területe több mint 30 millió négyzetkilométer, és mintegy 1,3 milliárd ember él itt, ami az emberiség egyötödét jelenti.

Nyelvek: A kontinensen rendkívül sokféle nyelvet beszélnek. Becslések szerint több mint 2000 különböző nyelven szólalnak meg ezen a területen. Ezek között vannak a helyi etnikai nyelvek, valamint az angol, francia, spanyol, portugál és arab nyelvek, amelyek gyakran hivatalos nyelvek a korábbi gyarmatosítások miatt.

Folyók és tavak: Itt található a világ leghosszabb folyója, a Nílus, amely több mint 6650 kilométer hosszú. Emellett számos más hatalmas folyó is átszeli a kontinenst, például a Kongó, a Níger és a Zambezi. A kontinensen található a világ legnagyobb édesvízi tava is, a Viktori-tó.

Földrajzi sokszínűség: Változatos földrajzi jellemzőkkel rendelkezik, beleértve a sivatagokat, szavannákat, hegyeket, folyókat, tavakat és trópusi esőerdőket. A kontinensen található az egyik legforróbb hely a világon is, az etiópiai Dallol, ahol a hőmérséklet extrém magas.

Történelmi kincsek: Gazdag történelmi örökséggel rendelkezik. A kontinensen található Egyiptom híres az ókori piramisairól és fáraóiról, az axumi civilizáció Etiópiában jelentős kulturális központ volt, és a nagy Zimbabvei kőépítmények, mint a Nagy Zimbabwe, szintén fontos történelmi helyszínek.

Kultúra és művészet: Gazdag kulturális örökséggel rendelkezik, és számos etnikai csoport különleges hagyományokkal és művészeti kifejezésekkel büszkélkedhet. Az itteni kultúra magában foglalja az ősi művészetet, zenét, táncot, szertartásokat és hagyományos kézműves tevékenységeket.

A kontinens gazdagsága, sokszínűsége és természeti csodái miatt fontos és érdekes úti cél számos látogatónak és kutatónak egyaránt. A kontinens nyújtotta tapasztalatok segítenek megérteni az emberiség sokféleségét és történelmét, valamint hozzájárulnak a természeti és kulturális örökség megőrzéséhez.

A kontinens állatvilága

Az állatvilága rendkívül gazdag, íme néhány példa:

Elefánt: A kontinens elefántja a világ legnagyobb szárazföldi emlőse. A kontinens különböző részein él két alfaj, a szavannán élő nagyobb elefánt és az esőerdőkben található egy kisebb alfaj.

Oroszlán: Az oroszlán az egyik legikonikusabb ragadozó állat, és jellemzően a szavannákban és a félsivatagos területeken él. Az oroszlánok csoportokban élnek: csak hímek vagy csak nőstények vagy egy hím él több nősténnyel, úgymond családot alkotva. A hím oroszlánok jellegzetes sörénye különbözteti meg őket a nőstényektől.

Leopárd: A leopárd az egyik legnagyobb és leginkább rejtélyes nagymacska. Kiváló ragadozó, mely őrzi a területét. Az egész kontinensen megtalálható, beleértve az erdős területeket és a szavannákat is.

Szavannai orrszarvú és fekete orrszarvú: Az orrszarvúk közül a fehér és a fekete orrszarvú a legismertebb. Az orrszarvúk veszélyeztetett fajok, amelyeknek védelme és megőrzése kiemelt fontosságú.

Szavannai növényevő állatok: A szavannák ikonikus állatai közé tartoznak az impalák, zebrák, gnuk, antilopok és bivalyok. Ezek az állatok a tömegesen vándorolnak és vonulnak az éghajlati és évszakos változásokhoz igazodva.

Zsiráf: A szavannákban élő zsiráf hosszú nyakával és különleges mintázatú szőrével emlékezetes látványt nyújt.

Csimpánz és gorilla: A kontinensen található néhány legközelebbi állati rokona az embernek, a csimpánz és a gorilla. Ezek az emberszabású majmok értelmes viselkedéssel és eszközhasználattal rendelkeznek.

Nézz szét az Afrikai számfestők között és találd meg kedvencedet! 🥰

1–21 termék, összesen 60 db

Zsiráf család számfestő

7,990 Ft9,990 Ft