Hinduizmus számfestő készletek – Mély spiritualitás és sokszínű istenhit
Csodálatos templomok, színes istenek, meditáció…
A hinduizmus szépségét, színes kulturáját számfestő készletekbe csomagoltuk.
Kapcsolj ki és légy részese ennek a sokszínű kultúrának, vallásnak!
A készletekben mindent megtalálsz, ami a festéshez szükséges: minőségi vászon, prémium ecsetek és számozott akril festék, A/3-as számozott papír és referenciakép.

🔽 Görgess le és válaszd ki kedvenc hinduizmus számfestődet! 🎨

Meditáció és kikapcsolódás a hinduizmus számfestőkkel!

Egy ősi és sokszínű vallás, amely Indiában született és ma is az egyik legnagyobb vallási közösséget képviseli a világon.

Sokféleség és rugalmasság jellemzi a vallást. Rendkívül sokszínű vallási hagyományt és gyakorlatot foglal magában. A hívőknek lehetőségük van választani a különböző istenek és istennők között, valamint a vallási útjaikat és rituáléikat.

Jellemzői

Hisznek a karmában és a reinkarnációban. A karma elve szerint a tetteink határozzák meg jelenlegi és jövőbeli sorsunkat. Jó cselekedetek jó karmát hoznak, míg rossz cselekedetek rossz karmát eredményeznek.
A reinkarnáció szerint a lélek új testben születik újjá halála után, amíg el nem éri a moksa (felszabadulás) állapotát, és megszabadul a körforgásból.

A dharma az egyén helyes cselekedeteinek és életmódjának elve, amelyek meghatározzák, hogyan kell élni, hogy jó karma és spirituális előrehaladás érhető el.

Gazdag és mély vallás, amelynek számos aspektusa van, és a hívőknek lehetőségük van választani az útjukat és a vallási gyakorlataikat. A kulturális és spirituális sokfélesége az indiai és a világi kultúrák szerves részévé vált.

Istenségek

A vallás számos istent és istennőt tart számon, ezek közül a legfontosabbak:
Brahma: A teremtés istene.
Vishnu: Az isten, aki fenntartja az egyensúlyt és védelmezi a világot. Számos inkarnációját tartják számon, például Krisna és Ráma.
Shiva: Az isten, aki a pusztítást és újjászületést jelképezi, és a jógik és aszkéták védőszentje.
Durga: Az istennő, aki a harc és védelem védőszentje, gyakran tiszteletben tartják Navaratri ünnep során.
Lakshmi: Az istennő, aki a gazdagság és bőség szimbóluma.
Sarasvati: Az istennő, aki a tudás és művészetek védőszentje.

Színes vallási kultúra

Sokféle rituáléval és ünneppel rendelkezik ez a vallás, például a Diwali (fény ünnepe), a Holi (színek ünnepe) és a Navaratri (istennők tisztelete).
A jóga és a meditáció fontosak a szellemi fejlődés és a lelki béke eléréséhez. Különböző jógaútak közül választhatnak az emberek, például a hatha jóga, a bhakti jóga vagy a karma jóga.

Templomok

Ebben a vallásban a templomok nagyon fontos szerepet töltenek be, történelmi és spirituális jelentősséggel bírnak.
Kashi Vishwanath Templom (Varanasi, India): A Kashi Vishwanath Templom a világ egyik legrégebbi és legjelentősebb szent helye. Varanasi városában található, amely a vallás szent városa is. A templom Shiva tiszteletére épült, és hatalmas hívői tömegeket vonz.

Angkorvat (Kambodzsa): Az Angkorvat Kambodzsa legnagyobb és legismertebb vallási épülete, amely a hvallás egyik legkiemelkedőbb szimbóluma. Bár ma már túlnyomórészt buddhista szentélyként szolgál, eredetileg Vishnu isten tiszteletére épült.

Ayodhya Templom (Ayodhya város): Az Ayodhya Templom legfőbb istensége Rama, az egyik legtiszteltebb isten, akit az inkarnációként tartanak számon. A hagyomány szerint Ayodhya városában született Rama, és ez a hely számít az ő születési helyének. A templom évszázadokon át eredeti fényében tündöklött, melyet az idő vasfoga nem kímélt, ezért végül 2020-ban elkezdődött az újjáépítése.

Nézz szét kínálatunkban és találd meg a számodra megfelelő Hinduizmus számfestő készletet! 🎨

1–21 termék, összesen 55 db

Vishnu hindu isten2 számfestő

7,990 Ft9,990 Ft