Őrült party a 20-as években számfestő

1920-1930-as évek számfestők

Válogass “1920-1930-as évek számfestők” témakörben 🖼️, és alkoss csodásat korábbi tapasztalat nélkül!

1920-1930-as évek számfestők – Korszakok sorozat első része!
Ha téged is elvarázsol a ’20-’30-as évek vonzereje, akkor most nagyon jó helyen jársz!
A korszak hangulata, ikonjai, divatja, mind megtalálható a Festede 1920-1930-as évek számfestők kollekciójában!
A készletben mindent megtalálsz, ami a festéshez szükséges: ecsetek, hófehér számozott vászon, akril festékek, A/3-as segédlet és referenciakép.
Hagyd , hogy a korszak elvarázsoljon!
🔽 Görgess le és válogass kedvedre a kollekció képei közül!

1920-1930-as évek számfestők a a korszak hangulatát elhozzák az otthonodba!

Kulturális forradalom és változások:

A korszakot a modernizmus kulturális mozgalma határozta meg, amely a hagyományos értékekkel szakítva új művészeti és irodalmi stílusokat hozott létre.
A jazz zenének és a szabad szerelemnek jelentős szerepe volt a korszak kulturális változásában, különösen a fiatalabb generációk körében.
A mozi és a rádió elterjedése lehetővé tette a tömegkultúra megjelenését, amely új szórakozási lehetőségeket biztosított az emberek számára.

Szociális és technológiai fejlődés:

A korszakban jelentős előrelépések történtek az egészségügyben és a közlekedés területén, köszönhetően az új gyógyszereknek és a repülés fejlődésének.
Az urbanizáció folyamata felgyorsult, ahogy az emberek tömegesen vándoroltak be a városokba, keresve a munkalehetőségeket és a jobb életkörülményeket.
Az ipari termelés és a fogyasztói kultúra virágzása új életszínvonalat hozott létre, de egyúttal számos társadalmi egyenlőtlenséget is magával hozott.

Gazdasági fellendülés és bukás:

A korszak elején az Egyesült Államok gazdasága robbanásszerűen növekedett az első világháború utáni újjáépítésnek köszönhetően.
Az ipar, a mezőgazdaság és a technológiai fejlődés új lehetőségeket teremtett, különösen az autóipar és az elektromos árucikkek terén.
Azonban a gazdasági túlfűtöttség és a túlzott spekulációk vezettek a Wall Street-i tőzsdekrachhoz 1929-ben, ami globális gazdasági válságot okozott, mely hosszú távon is éreztette hatását.

Divat:

Flapperek stílusa: A nők elvetették a korábbiakban megszokott szigorú öltözködési normákat, és inkább előnyben részesítették a laza, könnyed stílust. A flapperek fő jellegzetességei közé tartozott az ujjatlan ruha, rövid szoknya, valamint a hajfonatok és a rövid hajviseletek.

Art Deco divat: A korszakot meghatározó divatirányzat volt az Art Deco, mely geometrikus formákra és gazdag díszítésekre épült. Ez a stílus megtalálható volt az öltözködésben, a kiegészítőkben és még az építészetben is.

Selyem és flitterek: Az estélyi ruhák luxusanyagokból, mint például selyem és flitterek készültek, amelyekkel a kifinomultság és az elegancia volt hangsúlyozva.

Kiegészítők: A korszakot kiegészítők széles skálája jellemzi, mint a hosszú kasmír sálak, hatalmas kalapok, hosszú kesztyűk és széles övek.

Androgün stílus: Népszerűvé vált az androgün stílus is, melyben a nők férfiasabb ruhákat viseltek, például garcon blúzokat és kordnadrágokat.

Zenei stílus:

Jazz és swing: A korszak zenéjének egyik legmeghatározóbb stílusa a jazz volt, mely élénk ritmusával és improvizatív jellegével hódított. A swing is népszerűvé vált, mely energikus tánczenét jelentett.

Blues: A blues is nagy népszerűségnek örvendett ebben az időszakban, kifejezve a melankóliát és az élet nehézségeit.

Broadway musicals: A Broadway musicaljei nagy hatást gyakoroltak a korszak zenei ízlésére, népszerűsítve a könnyed dallamokat és táncos jeleneteket.

Divat-popikonok:

Josephine Baker: A francia-amerikai táncosnő és énekesnő a flapperek stílusának egyik ikonja volt, híressé vált félhold alakú frizurájáról és extravagáns fellépéseiről.

Coco Chanel: A divatvilág egyik legmeghatározóbb alakja, aki egyszerű, mégis elegáns és stílusos ruhakölteményeivel forradalmasította a divatot.

Duke Ellington: A jazz zene egyik legnagyobb alakja, aki nemcsak zeneileg, de stílusában is ikonikus volt, hozzájárulva a swing korszakának népszerűsítéséhez.

A korszak uralta a változatosságot és az ellentéteket, melyek együttesen formálták a divatot, a zenei stílusokat és az ikonikus személyiségeket, így egy olyan időszakot alkotva, amely még ma is inspirációt nyújt.

Fesd meg te is az 1920-1930-as évek ikonikus stílusát a számfestők segítségével! 🎨

1–21 termék, összesen 47 db

Termékszűrő

Témakörök
  • 1920-1930-as évek számfestők
Hány darabos

    Saját fotós számfestő 🎨

    12,990 Ft14,990 Ft