Görögország számfestő készletek – Éld át a képzeletbeli görög nyaralást!

Ha Görögország tájai, történelme, mitológiája elrabolta a szíved, akkor a Festede Görögország számfestő kollekció gyönyörű számozott kifestőinek nehezen fogsz tudni ellenállni!

Athén, istenek, Santorini, és gyönyörű tájak, életérzés az, amit ezeken a képeken megtalálsz. Ha idén nem tudsz eljutni álmaid nyaralására, a Görögország számfestő kollekcóval megfestheted álmaid tájait!

🔽Görgess le és válaszd ki a kedvenc görög képedet! Fess remeket a Festede számfestőkkel! 🎨

Hozd el a legszebb mediterrán tájat otthonodba a Görögország számfestő készleteinkkel!

Az ország történelmi múltja a legősibb időkig nyúlik vissza. A területén a bronzkori civilizációk, mint például a minószi és a mükénéi kultúra, virágzottak. Az i. e. 5. században az ókori világ központjává vált, és a híres görög városállamok, mint Athén és Spárta, vezető szerepet játszottak.

Athén, a demokrácia szülőhazája, az ókori civilizáció fénykorában virágzott. Itt születtek az irodalom, a filozófia, a tudomány és a művészetek jelentős alkotásai. A híres filozófusok, mint például Szókratész, Platón és Arisztotelész, Athén utcáin sétáltak és bölcsességüket osztották meg a világgal.

Az ország történelme

Az ókorban híresek voltak a haditechnikájukról is, és Spárta az egyik leghíresebb hadseregével büszkélkedhetett. A spártaiak szigorú kiképzésen mentek keresztül, és híresek voltak bátorságukról és harci képességeikről. A persák elleni szabadságharcban való részvételük példaértékűvé vált az egész világ számára.

A történelem meghatározó eseménye a perzsa háborúk voltak, amikor az ország városállamai összefogtak a perzsa birodalom ellen. Az athéni flotta, vezető szerepet játszva, legyőzte a perzsa hadsereget a híres csatában, mint például a marathóni és a szalamiszi ütközetekben.

Az Alekszandriai Nagy Sándor uralkodása is kiemelkedő szerepet játszott a történelemükben. Nagy Sándor meghódította az egész Közel-Keletet és létrehozta a világ egyik legnagyobb birodalmát. Az ő hódításai terjesztették el az itteni kultúrát és a hellenisztikus civilizációt az egész keleti mediterrán régióban.

Az ókori történelmük vége az Római Birodalom meghódításával következett be. Az ország része lett a Római Birodalomnak, és ezzel a kultúrájuk és az itteni civilizáció új fejezetet nyitott. Az ókori örökségük azóta is él és hatással van a művészetre, irodalomra és gondolkodásra.

Az ország nevezetességei

Lenyűgöző nevezetességei között találhatók ókori romok, történelmi városok és gyönyörű szigetek, amelyek minden látogató számára felejthetetlen élményt nyújtanak.

Athén, a főváros, otthont ad az ókori Akropolisznak, amely a város legjelentősebb látnivalója. Az Akropoliszon található a híres Parthenón templom, amely az ókori építészet csúcspontját képviseli. A város másik ikonikus helyszíne az ókori Agora, ahol a filozófusok és politikusok vitáztak és találkoztak.

Thessaloniki, az ország második legnagyobb városa is gazdag kulturális és történelmi örökséggel rendelkezik. Az Arisztotelész-téren álló fehér torony a város jelképe, és csodálatos kilátást nyújt a Thermai-öbölre. A Rotunda, a Galerius-diadalív és a Szent Démétrios bazilika is fontos történelmi látnivalók a városban.

Az ország híres szigetei közül Santorini talán a legikonikusabb. A fehérre meszelt házak és a kék kupolájú templomok a sziget lenyűgöző panorámáját alkotják. A naplemente a calderánál való megfigyelése, vagy a vulkáni homokos strandok felfedezése egyedülálló élményt nyújt a látogatóknak.

Kreta, a legnagyobb sziget, szintén lenyűgöző látnivalókkal büszkélkedik. A Knosszoszi palota az ókori minószi civilizáció egyik leghíresebb romjai közé tartozik. A Szamaria-szurdok a sziget egyik természeti csodája, amely hosszú sétával és gyönyörű kilátásokkal ajándékozza meg a látogatókat.

A történelemük egyik kiemelkedő helyszíne Delphi, ahol az ókori lakosok az Apollón templomában jósoltak. A helyszín rendkívül fontos szerepet játszott az ókori mitológiában és az előrejelzésekben. A Delphoi múzeum a régészeti leletek és a történelmi kincsek gazdag gyűjteményét tartalmazza.

Összességében Görögország lenyűgöző nevezetességekkel büszkélkedik, amelyek tükrözik az ország gazdag történelmi és kulturális örökségét. Az ókori romok, a történelmi városok és a festői szigetek egyaránt varázslatos élményt nyújtanak a látogatóknak, és lehetővé teszik, hogy közelebbről megismerjék ezt a csodálatos országot.

1–21 termék, összesen 62 db