Pop-Art számfestők – Igazi kikapcsolódás gyönyörű festményekkel!

A kollekciónk színes, egyszerű képek sorozata, melyek tökéletes lakásdekorációk lehetnek!
A kellemes színek, csodálatos összhangot teremtenek a festményen.
A Festede Pop-Art számfestők segítségével fantasztikus élményben lehet részed, ahogy látod megelevenedni az alkotásod.

🔽Görgess le, és nézz szét a kollekciónkban, válaszd ki a neked megfelelő készletet! 🎨

A Pop-Art számfestők tökéletes kikapcsolódást nyújtanak kicsiknek és nagyoknak!

A művészeti stílus a 20. század második felében jelentős művészeti mozgalommá vált. Az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában kezdődött, de hamarosan világszerte elterjedt. A művészeti stílus a tömegkultúra és a fogyasztói társadalom vizuális nyelvezetét használta fel, hogy a művészetben új és provokatív üzeneteket közvetítsen.

Kialakulása

A művészeti stílust olyan művészek és gondolkodók hozták létre, akik ki akartak törni a hagyományos művészeti körök merev szabályaiból. Az első ilyen művészeti alkotásokat az 1950-es években és az 1960-as évek elején látták, de a mozgalom igazi kibontakozása az 1960-as évekre esett.

A művészeti stílus fő jellemzője az volt, hogy a mindennapi tárgyakat, a reklámokat, a hírességeket és a tömegkultúrát használta fel inspirációként és témaként. A művészek megtalált tárgyakat és képeket használtak, amelyeket az életből kölcsönvettek, például konzervdobozokat, Coca-Cola palackokat, szappanokat, újsághirdetéseket és képregényeket. Ezeket az elemeket gyakran nagy méretben ábrázolták, hangsúlyozva a tömegtermelés és a fogyasztói kultúra jellemzőit.

A stílus művészei az ipari technológia és a tömegkommunikáció fejlődését felhasználták a műveik létrehozásához. Új technikákat alkalmaztak, például a szitanyomást, hogy reprodukálhatóvá tegyék műveiket, és hogy kiemeljék a tömegtermelés és a fogyasztás szerepét a társadalomban.

Az egyik legismertebb művészeti stílus művész Andy Warhol volt, aki ikonikus képeket és szimbólumokat alkotott, mint például a Marilyn Monroe portréi és a Campbell konzervdobozok. Warhol művei megkérdőjelezték a művészeti értékek hagyományos fogalmait, és rávilágítottak a média és a hírességek kultuszának jelentőségére a modern társadalomban.

A művészeti stílus kialakulása megkérdőjelezte a művészeti hagyományokat, és a művészetet a mindennapi életbe hozta. A mozgalom hatása ma is érezhető a kortárs művészetben, és a pop kultúra részévé vált. Az ilyen stílusú alkotások továbbra is népszerűek, és sokan inspirációt merítenek belőle a művészet és a dizájn területén.

Főbb művészei

Andy Warhol: az egyik legbefolyásosabb művész. Ő volt az, aki igazán híressé tette a mozgalmat. Warhol ikonikus alkotásai közé tartoznak a Marilyn Monroe portrék, a Campbell konzervdobozok, valamint a hírességek, mint például Elvis Presley vagy Mao Ce-tung portréi. Warhol munkássága a fogyasztói társadalom, a média és a hírességek kultusza köré épült.

Roy Lichtenstein: művei a képregények és a reklámok stílusára épültek. Az ő alkotásai gyakran utánozták a képregényekben látható pontozott képalkotási technikát, és kiemelték a tömegkommunikáció vizuális nyelvét. Lichtenstein legismertebb művei közé tartoznak a nagy méretű képregény-szereplők, például a “Whaam!” és “Drowning Girl”.

Jasper Johns: Jasper Johns az egyik korai meghatározó alakja volt a stílusnak. Műveiben gyakran használt ikonikus szimbólumokat, mint például a csillagokat, a címkéket vagy az amerikai zászlót. Johns a művészeti tárgyak és az absztrakció közötti határt feszegette, és munkássága jelentős hatást gyakorolt a kortárs művészetre.

Robert Rauschenberg: kísérletező jellegű művész volt, aki a stílust és az absztrakt expresszionizmus határait feszegette. Az ő munkái gyakran vegyes médiumokat használtak, beleértve a festményeket, a fotókat és az objekteket is. Rauschenberg munkássága átfedést mutatott a stílus, az absztrakt művészet és a happeningek között.

Claes Oldenburg: híres volt a monumentális méretű tárgyak létrehozásáról. Ő volt az, aki olyan mindennapi tárgyakat, mint például a hamburgerek, a gépkocsik vagy a cipők, óriási méretben készített installációkká. Az ő munkái a pop art humoros és provokatív oldalát hangsúlyozták.

Nézz szét Pop-Art számfestő készleteink között!

1–21 termék, összesen 52 db

Zenélés az éjszakába számfestő

7,990 Ft9,990 Ft