Vízi világ számfestők – A víz csodái egy helyen!

Sellők, kagylók, színes halak, bálnák, delfinek cápák, medúzák…
Ilyen gyönyörűségeket találsz a vízi világ számfestői között!
A csomagban mindent megtalálsz ami a festéshez szükséges: minőségi vászon kereten, vagy keret nélkül, prémium számozott festékek és ecsetek, referenciakép és számozott A3-as papír.

🔽Görgess le és válogass kedvedre a szebbnél szebb számfestők közül!🎨

A Vízi világ számfestő készletei mindenkit garantáltan elvarázsolnak!

Olyan lenyűgöző és sokszínű ökoszisztéma, amely a Föld felszínének jelentős részét elfoglalja. A tengerek, óceánok, tavak, folyók és patakok mindegyike része ennek a kiterjedt és változatos környezetnek. Gazdag, összetett és rengeteg életforma otthona, amelyek között számos fajnak egyedi alkalmazkodásai és interakciói vannak.

Jellemzői

Biodiverzitás: Rendkívül sokféle életformát foglal magába. Számos hal, kagyló, rák, korall, tengeri növény és más élőlény található meg a különböző élőhelyeken. A tengeri és édesvízi biodiverzitás hozzájárul a Föld ökológiai gazdagságához.

Életmódok és alkalmazkodások: Például a mélytengeri halak különleges fénykibocsátó képességgel rendelkeznek, míg a korallzátonyok élőlényei olyan szimbiózisban élnek, amelyben a korallok és az állatok egymásra hatnak, és együtt fejlődnek.

Táplálkozási láncok: A táplálkozási láncok és hálózatok, amelyek azt mutatják, hogy az egyes fajok hogyan táplálkoznak és segítik egymást az élelemszerzésben. A halak, rákok és más fajok közötti kölcsönhatások meghatározzák az ökoszisztémák egyensúlyát.

Éghajlat és időjárás szabályozása: A tengerek és óceánok jelentős hatással van az éghajlatra és az időjárásra. A tengeri áramlatok szabályozzák a hőeloszlást, az esőzést és a széltovábbítást, ami kihat a globális időjárási mintákra.

Fenntartható források: Az itteni erőforrások között fontos kiemelni a halászatot, az energia előállítását (pl. dagály-és-öböl áramlatok, vízesések erőforrásai), a szállítást és az ivóvíz előállítást. Az emberek számára ezek a források elengedhetetlenek, de a fenntartható használat és a védelem fontos a hosszú távú megőrzéshez.

Veszélyek és kihívások: Számos veszélynek vannak kitéve a Föld vizei, ideértve a tengeri szennyezést, a túlhalászatot, az éghajlatváltozást és a partok beépítését. Ezek a kihívások súlyosan befolyásolják az ökoszisztémákat és az azoktól függő közösségeket.

Élőlények

Rendkívül sokféle állat található meg a Föld ezen részein: jelenleg 230000 fajt ismerünk belőlük és még sok kutatás folyik jelenleg is az élőlényekről, akik itt élnek.
A nagy csoportok például:

Halak: A halak a legismertebb itteni élőlények közé tartoznak. A halak rendkívül sokféle megjelenése ismert. Különböző méretűek és alakúak lehetnek, és számos különböző élőhelyen találhatók, legyen az tenger, folyó, tó vagy patak.

Rákok és rákhoz hasonló élőlények: Az óceánokban, folyókban és egyéb környezetekben is találhatók olyan rákfélék, mint a homár, a garnéla és a rákokhoz hasonló organizmusok. Sok közülük a tengerfenéken vagy más felületeken élnek.

Cetek és delfinek: Tengeri emlősök. Nagy termetük és különleges testformájuk lehetővé teszi számukra a hatékony és gyors mozgást, úszást. Emellett intelligenciájuk és szociális viselkedésük is kiemelkedő.

Korallzátonyok élőlényei: A korallzátonyok olyan ökoszisztémák, amelyek számos különböző élőlénynek adnak otthont. Ezek közé tartoznak a különféle korallfajok, tengeri rózsák, halak, kagylók és sok más szervezet.

Tengeri teknősök: A tengeri teknősök az óceánokban találhatók meg, és a partok közelében rakják le tojásaikat. Ezek a szép állatok a korallzátonyoknál élnek, és hosszú távolságokat is megtehetnek vándorlásaik során.

Medúzák: A medúzák, amelyeknek átlátszó testük és csápjaik vannak. Sokféle méretű és színű medúza létezik, és a tengerekben, óceánokban élnek.

Ez csak néhány példa az itteni élőlényekre.
Görgess le, és válaszd ki kedvenc vízi világ számfestődet!🥰

1–21 termék, összesen 75 db

Vízi ragadozó cápa számfestő

7,990 Ft9,990 Ft