🎁 20.000 Ft felett INGYENES szállítás! 🚚 🤩 Magyar gyártmány Flag: Hungary on Facebook 14.0

🎁 20.000 Ft felett INGYENES szállítás! 🚚🤩 Magyar gyártmány Flag: Hungary on Facebook 14.0

Blog

A teljes útmutató a Festede számozott kifestőkhöz – kezdőknek és haladóknak

Számfestés kezdőknek: lépésről-lépésre szóló útmutató a Festede számozott kifestőkről, és minden, amit tudnod kell a kezdéshez!

Ebben az írásban szeretnénk segítséget nyújtani, ha korábban nem próbáltad még a Festede számozott kifestőket. Rengeteg felmerülő kérdésed lehet a készleteink iránt, így mi megválaszoljuk a leggyakoribb kérdéseket, és bemutatunk minden fontos infót, amire szükséged lehet, hogy elindulhass az új hobbiddal és kezdődjön a festés számok szerint!

 

Tartalomjegyzék

 • Mielőtt elindulnál a számfestő készleteddel
 • A festés megkezdése– Könnyen követhető praktikák
 • Haladó tippek

 

Mielőtt elindulnál a Festede készleteddel

0.Nézd át a készleted tartalmát! A készletedhez tartozik:

 • a festhető vászon vakrámára feszítve, vagy keret nélkül (amelyiket választottad rendeléskor),
 • a szükséges festékek,
 • 4 db, különböző vastagságú ecset,
 • egy, a képet tartalmazó A3-as papírlap,
 • és egy kicsi színes kép, hogy előre lásd, mi is lesz a munkád gyümölcse.

Figyelem! Az ecsetek néha a vakráma alá szorulnak, ha nem találod az ecsetkészleted, mindenképp ellenőrizd, hogy ez történt-e veled is! 😊

1. Keress egy jól megvilágított szobát, ahol kényelmesen tudsz festeni. Minél részletesebb és kidolgozottabb a számfestőd, annál apróbbak lehetnek a számok és a kép egyes részletei. A különösen kis helyeken egy nagyító és egy lámpa is hasznos lehet.

2. Szerezz be egy kényelmes asztalt a festéshez, vagy használd asztali festőállványunkat. A hosszú ideig tartó görnyedés nem tesz jót a nyakadnak és a hátadnak. Ezért próbálj minél kényelmesebb helyet találni a festéshez, és időnként válts pozíciót. Ebben egy jól beállított asztal, vagy festőállványunk lehet segítségedre! 👩‍🎨

3. Szabadíts fel egy olyan helyet, ahol nem baj, ha festékes vagy vizes lesz. Bármennyire is óvatosak próbálunk lenni, a festék mindig utat talál, hogy ne csak a vászon, hanem körülötte más is festékes legyen.

4. Használd a PDF-ben kapott fekete-fehér PDF-et!

Minden rendeléshez küldünk egy fekete-fehér PDF-et, ami a vászonra nyomtatott kép digitális formában. Ez nagyon-nagyon hasznos, mivel telefonon meg tudod nyitni, és beközelíteni olyan területekre, ahol esetleg túl kicsi a szám. Ezáltal tökéletesre tudod festeni az egész képed, a szemed sem szabhat határt! 😎

5. Készíts elő néhány kis pohárnyi vizet és néhány papírtörlőt a festéshez.

Nagyon fontos, hogy festés során az ecset nedves legyen, azonban a festék vízben való oldására nincs szükség! Javasoljuk, hogy egyszerre 1 színt / számot válassz ki, amivel elkezdesz festeni, így a festékek, amivel éppen dolgozol, elég nedvesek és frissek maradnak. Ahhoz, hogy az ecset mindig tiszta legyen, valamint csak a kellő mértékben legyen nedves, töröld le a felesleges vizet papírtörlővel. A színek váltása előtt ügyelj arra, hogy alaposan tisztítsd meg az ecsetet.

+1. Minden tipp csak útmutató, nem törvény

Nagyon fontos, hogy nem kell fenti szabályt követned, sőt, a vonalakat sem kell követned. Hagyd, hogy vezessenek, de ne feledd, ez a saját alkotói folyamatod, ha úgy érzed, nyugodtan improvizálj, tedd bele a saját személyiséged a festményedbe! Így lesz igazán a saját műved! 😍

 

A festés megkezdése

Ideje, hogy végre megkezdjük a festést! Nézzük, mely lépéseket javasoljuk neked:

 1. Csomagold ki a számozott kifestő készleted, és vedd elő a vásznat, a festékeket, és az ecseteket, valamint motiválódj a kis képből, amin a végeredményt láthatod! 🙂 FONTOS: kérlek mielőbb ellenőrizd, hogy minden festék megvan-e a készletedhez (a vásznon nézd meg a legnagyobb számot, és nézd meg, hogy van-e a készletedben olyan számú festék), nem sérült-e meg a készleted bármely része. Ha bármi sérülést, hiányt tapasztalsz, azonnal írj nekünk és segítünk mindenben!
 2. Keret nélküli rendelés esetén terítsd az asztalra a vásznat, keretes számfestők esetében támaszd stabilan festőállványnak, vagy falnak a terméket.
 3. Tölts egy kis pohár vizet, és készíts elő néhány papírtörlőt. (Ne felejtsd el a papírtörlőket, ezek nagyon fontosak az ecsetek tisztításához, mielőtt másik színnel kezdesz festeni).
 4. *Bónusz lépés* – vedd elő a telefonod és keresd meg az általunk küldött emailt, amiben megtalálod a rendelt képed fekete fehér PDF formátumát! Így könnyedén láthatod a kisebb számokat is, vagy ha ki szeretnél nagyítani egy apró részletet, akkor azt is bármikor megteheted. Nem fenyegeti az a veszély, hogy esetleg ráborul a festék, vagy meggyűrődik, ami miatt olvashatatlanná válnának a számok. Nincs szükséged többé nagyítóra! De a telefonodra vigyázz azért, a festékek gyorsan száradnak! 🤗
 5. Párosítsd össze a számozott festékes edényeket a vászon előre számozott részeivel. Javasoljuk, hogy egyszerre csak egy színnel dolgozz, ezzel elkerülve a festékek kiszáradását.
 6.  A sötétebb színekkel kezdj, majd nyugodtan folytasd az egyre világosabb színekkel. Javasoljuk, hogy mindig fentről lefelé haladj. Ha jobbkezes vagy, akkor balról jobbra haladj, egészen a vászon telejétől az aljáig. Balkezesként pedig jobbról balra, szintén a vászon tetejétől az aljáig. (Ezzel kivédve, hogy véletlenül elkend a még meg nem száradt festéket a készülő művedben.)
 7. Festéskor csak az ecset hegyét mártsd a festékbe, így pontosabb ecsetvonásokkal tudsz festeni, és így a vonalakon belül maradni. Ráadásul, ha csak az ecset hegyét használod, a festék sem szárad rá az ecset szárához közelebbi sörtéire, ami károsítaná az ecsetet. Továbbá azzal, hogy csak az ecset hegyét használod, takarékoskodsz a festékkel is. Ha pedig végeztél, az így megmaradt festéket felhasználhatod saját, szabad kezes remekműveidhez is! 🙂

 

Haladó tippek

Az első ecsetvonásoktól a gyönyörű festményekig!

 1. Az akril festékek gyorsan száradnak. Ügyelj arra, hogy egyszerre egy színnel fesd a számfestőd, és mindig zárd vissza a festékes edényt, ha éppen nem festesz. Egyszerre csak egy festékes edényt nyiss ki.
 2. Ha falra szeretnéd akasztani a festményt, de nem akarsz lyukat fúrni a falba, használhatsz kétoldalú ragasztószalagot vagy átlátszó ragasztókorongokat. Gyors, egyszerű és olcsó módszer a műalkotásaid kifüggesztéséhez.
 3. Ügyelj arra, hogy alaposan tisztítsd meg az ecsetet, amikor színt váltasz. Segít, ha vízbe mártod az ecsetet, majd papírtörlővel áttörlöd. Ismételd addig, amíg már szinte alig marad festék az ecseten.
 4. Az apróbb részletek még a legkisebb ecsetekkel is túlságosan kicsik? Próbáld meg fogpiszkálóval.
 5. Ha szükségesnek érzed, használj fehér hibajavító tollat a számok eltakarására, és győződj meg arról, hogy azok nem látszanak át a festéken (de általában nincs erre szükség).
 6. Tedd félre a készletből megmaradt festékeket, a jövőbeni javításokhoz, vagy akár a saját remekműved elkészítéséhez!
 7. Minden festékünk akril és vízben oldódó. Előfordulhat, hogy a festék kiszárad, ha használat után nem lettek jól lezárva. Ha egy festék kiszáradt, adj hozzá egy-két csepp meleg vizet, hogy újra meglágyítsd, és már használhatod is.
 8. Gondod akadt, mert szükséges némi festéket eltávolítani? Próbáld meg vattapamaccsal és körömlakklemosóval.
 9. Esetleg nem fed teljesen a festék, úgy érzed, túl gyorsan fogy? Ha esetleg kevésbé fed a festék, kérjük, várd meg, amíg megszárad a vásznon, majd utána folytassa a festést az adott színből!

 

 

Most pedig nem maradt más hátra, indulhat a festés! Hatalmas élményt és sikereket kívánunk mindenkinek, a legkisebbektől a legnagyobbakig! 🙂

Csatlakozz a közösséghez

Iratkozz fel hírlevelünkre és 1000 Ft kedvezményben részesülsz csatlakozáskor.

Kosár
Kezdd el írni a keresett termék nevét.
Menu
0 items Kosár
💂‍♂️ A Nagy-Britannia számfestők megérkeztek! 🎨
This is default text for notification bar