Blog

Akril festék készlet

Számozott kifestő – az új kreatív hobby?

Mi is az a számozott kifestő?

A számozott kifestő egy olyan nagyszerű hobbi, mely segít, hogy gyönyörű képeket alkossunk akár előzetes tapasztalat, vagy festői előképzettség nélkül!

Ugye mindnyájan ismerjük a hagyományos festészetet. Sokan vágyunk rá,Festede felnőtt kifestő szett hogy alkossunk, szemet gyönyörködtető képeket fessünk, de sokunknak nem adatott meg a lehetőség, hogy a kedvenc képünket festővászonra vigyük.

Ez viszont most megváltozhat számunkra!

A számozott kifestők abban segítenek, hogy mégis átélhessük az alkotás örömét! Egyszerű és nagyszerű módja a művészetnek, hogy minden előzetes tudás és tapasztalat nélkül alkothassunk, fantasztikus képeket festhetünk. Napjainkban ez a módszer nagyon népszerű és felkapott lett világszerte, gyerekek és felnőttek körében egyaránt.
A számozott kifestő segítségével felfedezhetjük a bennünk rejlő művészt!

Ki találta fel a számozott kifestőt?

Dan Robbins művészA számozott kifestő Dan Robbins amerikai művész nevéhez fűződik. Dan lemásolta Leonardo Da Vinci alaptechnikáját, így hozta létre a számozott kifestőket. Leonardo megszámozta a háttérben lévő tárgyakat a festményein, melyeket végül az inasai festettek meg különböző, változatos színekkel.

Kreálmányainak köszönheten nagyon sok gyerek és felnőtt szerzett sikerélményt és önbizalmat, hiszen mind képesek voltak megfesteni akár az ’Utolsó vacsorát’ is.

1955-ben már nagy népszerűségnek örvendett a számozott kifestő az emberek körében, ugyanis Dan Robbins több mint 20 millió készletet értékesített abban az évben.

Dan egyik számozott kifestő készletének a csomagolására ráírta: ‘Mindannyiunkban él egy Rembrandt.’ Ezzel nem is tudunk jobban egyetérteni!

A számozott kifestő valóban segítenek, hogy elérjünk egyfajta “meditációs állapotot”?

Bár nagyon sok kedves vásárlónk hasonlóról számol be, ezt nehéz kategorikusan kijelenteni.

Ám az biztos, hogy a számozott kifestő festése segít, hogy kicsit lassítsunk, hogy egyszerre egy dologra fókuszáljunk. Ennek a “egyhegyűségnek” pedig nagy múltja van a meditációban. Segít, hogy könnyen elérjünk egy relaxált nyugodt állapotot, ami fantasztikus hatással lesz a mindennapjainkra is – kiegyensúlyozottabbak leszünk, és a stresszkezelés is könnyebb lesz a dolgos hétköznapokban.

Emellett az is tudott dolog, hogy a művészet serkenti az agyműködést és támogatja az új idegsejtek képződését. Mindemellett növeli a dopamin szintet az agyban, mely felelős a jó közérzetért. A megfelelő dopamin mennyiség pedig segíti a fókuszálást és a koncentrációt.

TIPP: ha nem csak a festés gyakorlása, de a megnyugtató téma is fontosBudha számos kifestő számunkra, akkor javasoljuk a Buddha képünket, mely nem csak szemet gyönyörködtető lesz a kis szentélyünkben, hanem nyugalmat és biztonságot is sugall egyben. https://www.festede.hu/termek/buddha/

Egyszerű és csodálatos.

Ha egy kreatív hobbyra van szükségünk, válasszuk a számozott kifestőket!

Sokan dilemmában vannak, hogy milyen kreatív tevékenységgel foglalkozzanak szabadidejükben, mely fejleszt, kikapcsol és ráadásul szórakoztató is.

A számozott kifestő egy tökéletes választás mindhárom szempontból.
Ez a fajta festészet, mint egy kikapcsológomb, úgy működik az agyunk számára. Ezért lett ennyire népszerű a stresszkezelésben. Csak az ecsetvonásokra, és a csodás színekre fókuszálunk, ez idő alatt kizárjuk a külvilágot és, ki tudunk kapcsolódni a festés varázsában. Az ismétlődő mozdulatoknak köszönhetően agyunk megpihen és mi is relaxálunk. Mivel van egy célunk és el akarjuk érni azt, festés közben tökéletesen ellazulunk, és átadjuk magunkat a festésnek.

Napjainkban a pszichológusok is ajánlják ezt a kreatív tevékenységet, ugyanis a festés rendkívül nyugtató, akárcsak a meditáció. Festés közben az agyad azon részét tornáztatod, mely felelős az érzések kordában tartásáért. Ezáltal felszabadítod a képzeleted és nő az önbizalmad. A tudósok szerint naponta 15 perc festéssel tudod stabilizálni az érzelmi állapotodat már egy hét alatt is.

Kezdésnek egy másik népszerű képünket javasoljuk, hangulatos dísze lesz a gyerekszobának esetleg a nappalidnak: https://www.festede.hu/termek/moka-a-dzsungelben/

Állati banzáj számozott kifestő

Te is lehetsz művész akár korábbi tapasztalat nélkül is! Fess remeket!

Tartalomjegyzék

Ezek is érdekelhetnek

Kosár
Start typing to see products you are looking for.
Menü
0 items Kosár
💗 50 új tavaszi virág dizájn 💐🌸🌹
This is default text for notification bar