Peru számfestők – Utazz a szivárvány hegy rejtekhelyére a Festede számfestőkkel!

Szivárvány hegy, láma, Lima, inka világ… Ezt mind -és még többet is – megismerheted a Peru számfestő készletek segítségével!

A készletekben minden festéshez szükséges eszközt megtalálsz: hófehér számozott vászon kereten vagy anélkül, számozott festékek, ecsetkészlet, A/3-as papír, referenciakép.

🔽Görgess le és válaszd ki a kedvenc készletedet ebben a témában! 🎨

Fedezd fel Peru színes világát a számfestők segítségével!

Az ország földrajzi elhelyezkedése rendkívül változatos és izgalmas, amely sokféle természeti kincset és kulturális sokszínűséget kínál az ország számára.

Földrajzi elhelyezkedése

Dél-Amerika közepén: Az ország Dél-Amerika kontinens közepén található, és határos szomszédos országokkal, mint Ecuador, Kolumbia, Brazília, Bolívia és Chile. Ennek a helyzetnek köszönhetően az ország stratégiai szerepet játszik a kontinens gazdasági és politikai életében.

Csendes-óceán partja: Az ország nyugati partvidéke a Csendes-óceán partján húzódik, és lenyűgöző tájakat kínál, beleértve a hosszú homokos strandokat és a sziklás partokat. A tengerparti területek a halászat és a turizmus szempontjából is fontosak.

Andok-hegységrendszer: Az ország jelentős részét az Andok-hegységrendszer foglalja el. Ezek a magas hegyek a keleti partvidéken találhatók, és a területén több 6 000 méter magas csúcs is megtalálható, például a Huascarán. Az Andok számos természeti szépséget kínál, például gleccsereket és festői völgyeket.

Az Amazonas-medence kezdete: az északi részén, az Andok keleti lejtőin, elterül az Amazonas-medence kezdeti területe. Ez a terület rengeteg folyót és gazdag növény- és állatvilágot tartalmaz, és az itt lévő erdők a világ egyik legnagyobb esőerdejéhez, az Amazonas erdőjéhez tartoznak.

Magasföld és szavanna: az ország délkeleti részén található a magasföld, amelyen a Titicaca-tó, a világ legmagasabban fekvő hajózható tava található. Déli részén pedig a szavannaszerű területek dominálnak, ahol a mezőgazdaság és az állattenyésztés fontos szerepet játszik.

Sivatagok: A partvidékén, délen és északon is sivatagos területek találhatók, mint például az Atacama-sivatag folytatása, valamint a Sechura-sivatag északi része. Ezek a sivatagok jelentős kihívásokat jelentenek a mezőgazdasági termelés számára, de egyben lenyűgöző tájakat is kínálnak.

Inka birodalom

Az Inka birodalom az egyik legkiemelkedőbb és legjelentősebb ősi civilizáció volt, amely a dél-amerikai kontinens Andok-hegyeiben létrejött és virágzott. Az Inkák a 15. században tették fel az alapjait birodalmuknak, és hihetetlenül fejlett kultúrát és társadalmat hoztak létre.

Mérnöki csodák: Az Inkák hihetetlen mérnöki készségekről és építészeti tudásról tettek tanúbizonyságot. Terraszokat, csatornákat és utakat építettek a meredek hegyoldalakon, amelyek ma is láthatók, és lenyűgözőek azoknak, akik ellátogatnak a régióba.

A quipu rendszer: Az Inkák írás nélküli civilizáció voltak, és az információk rögzítésére és tárolására egy rendkívül hatékony rendszert használtak, amit quipu-nak neveztek. Ezek olyan színes húrokból és csomókból álló rendszerek voltak, amelyek segítettek az adatok nyomon követésében.

A központosított birodalom: Az Inka birodalom központosított kormányzást alkalmazott. Az inkák szent városa, Cuzco, a birodalom központja volt, és az Inka császár itt uralkodott. Az állam minden aspektusát a központi hatalom irányította.

Az inkák vallása: Az inkák vallása a természeti erők és az istenek tiszteletére épült. Viracocha, az isteni kreatív erő, a legfontosabb istenség volt. Az inkák emberáldozatokat is végrehajtottak vallási célokra.

Életszervezés: Az inkák jól szervezett társadalmat hoztak létre, ahol az embereknek meghatározott szerepek és felelősségek voltak. Az állam felelős volt az élelmiszertermelés és az infrastruktúra biztosításáért.

Fedezd fel a Peru számfestőkkel az ország csodáit és az inka birodalmat!😍🎨

1–21 termék, összesen 63 db