Blog

A felnőtt kifestő pozitív hatásai

Az mindenki számára ismert tény, hogy a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás késlelteti az öregedés folyamtát.  Azt azonban kevesen tudják, hogy milyen fantasztikus öregedést késleltető hatása van a kreatív művészeteknek, mint például a hobbi festészetnek felnőtt korban.

Összeszedtünk, pár kevésbé ismert tényt a felnőtt kifestő pozitív hatásairól

 

Nyugtató, stresszoldó 

Műalkotás létrehozása közben az emberek valami szépet alkotnak, ezzel serkentik a kreatív elmét, miközben enyhítik a mentális feszültséget. Az alacsony stresszszint boldogabb, egészségesebb életmódhoz vezet, mely általánosságban javítja az egészséget. 

Fejleszti a kreativitást

Felnőtt számozott kifestő

Még felnőtt korban is van lehetőség alkotóképességünk fejlesztésére. A festészet gyakorlásával, saját tempóban segítjük elő kreativitásunk, képzelőerőnk növekedését.

Javítja a memóriát

A festészet javítja a koncentrációs készséget, élesíti az elmét, valamint fejleszti a memóriát. Az olyan kreatív hobbik űzésénél, mint például a festés, kevesebb az esélye annak, hogy később kialakuljon az időskori demencia.

Fejleszti a problémamegoldó készséget 

A művészet mint terápia, arra ösztönzi az embereket, hogy alternatív megoldásokat találjanak felmerülő problémáik kezelésére.

Felszabadító érzést ad

Érzelmek szabadulnak fel az alkotáson keresztül, így segítve megérteni, hogy mi váltja ki a boldogság, a szomorúság, a szerelem vagy a harag érzetét. Emiatt a művészetnek gyakran gyógyító hatása van. 

Formálja a pozitív hozzáállást, önbizalmat épít 

Felnőtt kifestő ajándékbaA festészet, pihentető nyugodt légkört biztosít, amelyben az ember biztonságban érzi magát. Optimistább életszemléletre ösztönöz és a mások által elismert műalkotásunk, büszkeséget és boldogságot ébreszt bennünk. 

 

Így tehát a festészetet felnőtt korban sem késő elkezdeni, sőt kifejezetten ajánlott!

Korábbi írásunk a kezdésben nyújt segítséget, lépésről-lépésre leírva, hogyan tudod elkezdeni az új hobbidat: Festede számozott kifestő – teljes útmutató

Ha a fentiekben leírtak, pedig elnyerték a tetszésedet az alábbi linkre kattintva, kiválaszthatod a számodra leginkább tetsző műalkotásodat: Festede számozott kifestő készletek 

Tartalomjegyzék

Ezek is érdekelhetnek

Kosár
Start typing to see products you are looking for.
Menü
0 items Kosár
💗 50 új tavaszi virág dizájn 💐🌸🌹
This is default text for notification bar